AVIZIER ELECTRONIC

Festivalul „Timiș 4 All”- 20 iunie 2024 – Ziua Internațională a Refugiaților

Consiliul Județean Timiș, în colaborare cu Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” și cu sprijinul UNHCR, are bucuria de a vă invita să luați parte la deschiderea Festivalului „Timiș 4 All”, în 20 iunie 2024 cu începere de la 9:30, la sediul universității. Acest eveniment celebrează diversitatea culturală și promovează dialogul, printr-o serie de activități interculturale, sportive și de gastronomie.

Organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Refugiaților, festivalul este parte a proiectului EU-BELONG implementat de Consiliul Județean Timiș din fonduri europene, prin Fondul pentru azil, migrație și integrare al Uniunii Europene.

Celebrăm astfel diversitatea și promovăm dialogul intercultural. Am pregătit o zi intensă de ateliere, mese rotunde și competiții sportive la care vă așteptăm cu drag să participați:

  • Atelier de muzică și spectacol de talente. Bucurați-vă de cântece emoționante, dansuri captivante, povestiri, poezii și acte de actorie, într-o celebrare de neuitat a diverselor talente și expresii creative.
  • Atelier de folclor timișean. Descoperiți tradițiile vibrante ale județului Timiș prin prezentări captivante, costume colorate și dansuri pline de viață.
  • Țara mea, povestea mea, identitatea mea. Explorați esența identității prin narațiunile participanților de diverse origini, prin povestiri despre tradiții, valori personale și momente reflexive.
  • Atelier culinar. Învățați arta gătirii preparatelor pe bază de făină de către diferite culturi, prin demonstrații apetisante.
  • Masă rotundă despre educația ecologică. Alăturați-vă discuțiilor captivante despre sustenabilitate în Timiș, unde vom explora propuneri inovatoare pentru armonizarea vieții umane cu mediul înconjurător, având ca obiectiv un viitor prosper și ecologic.
  • Competiții sportive de tenis, baschet, fotbal și volei pe plajă. Sportivii de toate nivelurile sunt invitați să își demonstreze abilitățile și spiritul competitiv într-un mediu dinamic dar amical, pentru a garanta momente sportive memorabile.

Mulțumim pentru susținere echipei locale pentru integrarea socială a străinilor cu protecție internațională aflat sub coordonarea Instituției Prefectului Județul Timiș, Alianței Timișoara Universitară și partenerilor media Radio România Timișoara și TVR Timișoara.

 

Programul Festivalului „Timiș 4 All”

Atelier de muzică și spectacol de talente. Bucurați-vă de cântece emoționante, dansuri captivante, povestiri, poezii și acte de actorie, într-o celebrare de neuitat a diverselor talente și expresii creative.

Moderator: prof.dr. Ingrid NICOLAESCU, coordonatorul Biroului de Integrare Multiculturală

Ora 09:30 Deschiderea oficială

Locație: SALA SENATULUI USVT (Clădirea Bibliotecii, etaj 1)

Cuvânt de bun venit:

Prof.univ.dr. Cosmin Alin POPESCU – rectorul Universității de Științele Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara

Urmează intervenții ale: dl. Alexandru PROTEASA, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș; dl. Cosmin TABĂRĂ-AMÂNAR, viceprimarul orașului Timișoara; dl. Raul AMBRUȘ, subprefectul Județului Timiș, dna Camelia NIȚU-FRĂȚILĂ, coordonator centru de tranzit în regim de urgență și al răspunsului la situația refugiaților în partea de vest a României

Atelier de folclor timișean. Descoperiți tradițiile vibrante ale județului Timiș prin prezentări captivante, costume colorate și dansuri pline de viață. Moderator: dr. Adela POPA, șef Birou cultură, învățământ, minorități, sport și culte

Locație: CAMPUS USVT

Ora 11:00

Țara mea, povestea mea, identitatea mea. Explorați esența identității prin narațiunile participanților de diverse origini, prin povestiri despre tradiții, valori personale și momente reflexive.

Locație: Amfiteatru A2 (Clădire rectorat)

Ora 11:00

Atelier culinar. Învățați arta gătirii preparatelor pe bază de făină de către diferite culturi, prin demonstrații apetisante.

Moderator: dl. Sebastian PAUL

Locație: Facultatea de Inginerie Alimentară

Ora 11:00

Masă rotundă despre educația ecologică. Alăturați-vă discuțiilor captivante despre sustenabilitate în Timiș, unde vom explora propuneri inovatoare pentru armonizarea vieții umane cu mediul înconjurător, având ca obiectiv un viitor prosper și ecologic.

Moderator: conf.dr. Teodor VINTILĂ

 Locație: Sala Senatului (Clădirea Bibliotecii USVT)

Ora 11:00

Competiții sportive de tenis, baschet, fotbal și volei pe plajă. Sportivii de toate nivelurile sunt invitați să își demonstreze abilitățile și spiritul competitiv într-un mediu dinamic dar amical, pentru a garanta momente sportive memorabile. Moderator: conf.univ.dr. Petru Eugen MERGHES, prorector activități sociale și studențești

Locație: Baza Sportivă USVT

Ora 10:30

 

Categorii

Calea Aradului nr.119
300645 | Timișoara | România

Paul Moldovan: (0799) 943 441
Oana Alexa : (0724) 207 515