AVIZIER ELECTRONIC

FIASTUDENTFEST 2024 – Concurs studențesc organizat pentru absolvenții Facultății de Ingineria Produselor Alimentare

În data de 6 iunie 2024, Facultatea de Ingineria Alimentelor (FIA) din cadrul Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, a găzduit ediția a VII-a FIASTUDENTFEST, un prestigios concurs dedicat absolvenților programelor de studii de licență și master din domeniul Ingineriei produselor alimentare. Evenimentul a avut loc loc în campusul universității din Calea Aradului 119 Timișoara și a reunit viitorii ingineri de industrie alimentară, dornici să își prezinte proiectele inovatoare.

FIASTUDENTFEST 2024 s-a concentrat pe două teme distincte “Produse inovative” și “Produse tradiționale”, încurajând participanții să îmbine tehnicile tradiționale de procesare a alimentelor cu cele mai noi tehnologii și abordări inovatoare. Concursul a inclus în acest an, în premieră, și o secțiune pentru elevii liceelor de profil.

„Suntem extrem de entuziasmați să vedem cum studenții noștri au reușit să îmbine tradiția cu inovația în acest concurs. Este o oportunitate excelentă pentru viitorii ingineri să își demonstreze creativitatea și să contribuie la evoluția industriei alimentare,” a declarat Prof. dr. ing. Călin Jianu, decanul facultății.

Evenimentul a fost evaluat de un juriu format din experți renumiți în domeniul ingineriei alimentare, reprezentanți ai autorităților de control si reglementare alături de reprezentanți ai mediului de afaceri. Pe lângă competiție, participanții au avut posibilitatea de a-și  dezvolta abilitățile de marketing și comunicare, menite să le îmbogățească cunoștințele și să le ofere perspective noi asupra carierei lor viitoare.

Premiul I al secțiunii “Produse inovative” a fost câștigat de produsul pâine cu turmeric, urzica, semințe de in și chia realizat de studenta specializării Controlul și Expertiza Produselor Alimentare, Iulia Cârlea, în timp ce la secțiunea “Produse tradiționale” câștigător a fost declarat produsul Salam tradițional de “Brebu” realizat de studenta specializării Ingineria Produselor Alimentare, Ariana Roșca.

FIASTUDENTFEST promite să fie un eveniment de referință pentru tinerii ingineri și pentru industria alimentară, consolidând legătura dintre educație, inovație și tradiție.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul oficial al facultății sau să ne contactați la [email protected].

Categorii

Calea Aradului nr.119
300645 | Timișoara | România

Paul Moldovan: (0799) 943 441
Oana Alexa : (0724) 207 515