AVIZIER ELECTRONIC

Premieră la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara

Focusată pe internaționalizare și încurajarea inovării, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara anunță o premieră în școala sa doctorală: prezentarea primului doctorat în limba franceză.

”Étude Épidémiologique sur les especes de Trichinella Britovi, T. Pseudospiralis et T. Spiralis circulant dans la faune sauvage en Roumanie” al doctorandei asist. univ. Ana-Maria Marin, având-o ca și coordonator științific pe Prof. Dr. Habil. Narcisa Mederle, a fost prezentată vineri în prezența mai multor invitați și a unei comisii din care au făcut parte Prof. Emerit Dr. Dr. h.c. Gheorghe Dărăbuș – USV „Regele Mihai I” din Timișoara, Prof. Dr. Călin Gherman – USAMV Cluj-Napoca, Prof. Dr. Radu Blaga (Diplomat european în parazitologie) – École nationale vétérinaire d’Alfort, Paris, Franța

și invitat special – Dr. Gianluca Marucci (Expert european în trichineloză) – Istituto Superiore di Sanità, Roma, Italia.

“Aceasta este direcția pe care trebuie să o ia școala noastră de doctorat, universitatea noastră, prin profesorii noștri și doctoranzii săi: internaționalizarea. Ce se întâmplă astăzi aici este un exemplu de bune practici”, a declarat Prof. Univ. Dr. Cosmin Popescu, Rectorul Universității de Științele Vieții (USV) „Regele Mihai I” din Timișoara, prezent la festivitate.

Începută în 2019, lucrarea de doctorat aduce în domeniu trei mari premiere în România. “Este vorba de identificarea speciilor unui parazit comun la animale și la oameni, identificarea lui la două carnivore sălbatice la care nu a mai fost identificat până acum și – pentru prima dată în țara noastră – a fost identificată o specie a acestui parazit”, a precizat Prof.Univ.Dr. Habil Narcisa Merderle, coordonatoarea științifică a lucrării.

Mai mult ca oricând, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara vizează astfel cercetarea cu impact internațional și reflectarea acesteia în practică.

Categorii

Calea Aradului nr.119
300645 | Timișoara | România

Paul Moldovan: (0799) 943 441
Oana Alexa : (0724) 207 515