AVIZIER ELECTRONIC

SPECTACOL LIVE: BANATUL, ÎNTR-O POVESTE. REMIX ID – UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚELE VIEȚII “REGELE MIHAI I” DIN TIMIȘOARA, AULA MAGNA,15.11.2023

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, Lions Club Timișoara Dinamic Plus și Meta Spațiu invită cadrele didactice și studenții la spectacolul live: Banatul, într-o poveste. Remix ID.

De sute de ani, în zona Timișului și a Banatului, trăiesc pașnic alături de români alte 12 etnii – șvabi, maghiari, sârbi, bulgari, croați, romi, ucraineni, slovaci, cehi, armeni, italieni, evrei.

Primul spectacol Remix ID, care strânge laolaltă materialul documentat mai bine de 5 ani de la aproape toate comunitățile etnice din zona Timișului și reinterpretat de artiști contemporani, spune povestea acestei părți de țară. Este vorba despre interviuri, muzică, gastronomie, dansuri, tradiții, tehnici de cusut costume populare, povești de viață, mărturii tragice din istoria îndepărtată și din cea recentă.

„Folosind îmbinarea dintre vechi și nou, dintre rural și urban, dintre coregrafia clasică și cea contemporană, scenariul spectacolului Remix ID își dezvăluie povestea prin dans și proiecții. Compoziția spectacolului aduce împreună dansurile vechi, tradiționale, dar și o coregrafie contemporană, alături de proiecții și muzică de la cei mai fresh artiști contemporani”, explică creatorii spectacolului.

Categorii

Calea Aradului nr.119
300645 | Timișoara | România

Paul Moldovan: (0799) 943 441
Oana Alexa : (0724) 207 515