AVIZIER ELECTRONIC

Campania națională “EDUCATION FIRST” la Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, 9 noiembrie 2023

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, Asociația Studenților USAB United Student’s și Societatea antreprenorială studențească USVT în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, reprezentată de d-na Adela Șleam – comisar șef de poliție, împreună cu studenții celor 6 facultăți, au dezbătut în data de 09 noiembrie 2023, în Aula Magna, conferința cu tema: “Consumul de droguri între mit și realitate”.  Peste 90 de studenți ai Universității Științele Vieții “Regele Mihai I” Timișoara au participat la activități de prevenire a consumului de droguri, ca parte a campaniei naționale “EDUCATION FIRST”.

Unul dintre obiectivele campaniei menționate fiind informarea studenților despre riscurile consumului de droguri și despre serviciile de asistență specializată, oferite la nivel naţional.

La final, dna comisar șef Adela Șleam a declarat: ”Am avut deosebita plăcere și onoare de a participa la o activitate de informare, sensibilizare și conștientizare privind problematica drogurilor, adresată studenților Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” Timișoara. Prin intermediul acesteia, s-a urmărit minimalizarea influenței factorilor de risc, dar și maximalizarea influenței factorilor de protecție în ceea ce privește abuzul de substanțe. Consider că astfel de activități contribuie la diminuarea riscului adoptării, de către studenți, a comportamentului adictiv. Aceștia dobândesc abilitatea de a se descurca în diferitele situații cu care se confruntă de-a lungul vieții, într-o societate din ce în ce mai complexă. Mulțumesc Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara pentru implicare și susținerea activităților de prevenire a consumului de droguri din mediul academic”.

Categorii

Calea Aradului nr.119
300645 | Timișoara | România

Paul Moldovan: (0799) 943 441
Oana Alexa : (0724) 207 515