AVIZIER ELECTRONIC

Timișoara 2023, Capitala Mondială a Artei Vizuale Satirice: Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice Ediția a XI-a

Timișoara 2023, Capitala Mondială a Artei Vizuale Satirice ne pune orașul pe hartă: Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice Ediția a XI-a, merge mai departe la Iulius Town.

Axis Mundi al Artei Vizuale Satirice, Orașul Timișoara, România celebrează titlul de Capitală Mondială a Caricaturii de Presă și a Artei Vizuale Satirice în 2023 ajunsă la Ediția a XI-a, o ediție jubiliară a celor mai însemnate opere de artă vizuală satirică din lume din ultimul deceniu, epicentru al artiștilor vizuali caricaturiști de pe cele 6 continente.

Peste 900 de artiști din 84 de țări și 6 continente își expun lucrările la salonul nostru devenit tradiție, uniți în același spirit: arta lor devine o sabie ascuțită care taie iluziile cu care se îmbată societatea, bând doar apă rece. Arta asta are curajul si nebunia de a se ancora în prezent precum nicio altă artă nu o poate face, așa, cu o dezinvoltură desăvârșită și cu o rigoare a spiritului de samurai. Impostura, jumătățile de adevăr, minciunelele – refren devenite mantra omului modern care a devenit confuz cu privire la ceea ce este și vrea sa devină: acestea sunt realitățile pe care artistul satiric le pune pe pânză, pentru a îndreapta privirea în direcția revelatorie de adevăr.

În cadrul Conferinței Vernisaj din 13 octombrie orele 16:00, la Iulius Town vom asista la un adevărat spectacol dedicat satirei: caricaturiști naționali si internaționali vor realiza caricaturi gratis pentru participanți, iar Atelierele Creative ale Academiei Popa’S vor face demonstrații live în cadrul cărora copii și adolescenți cu vârstele cuprinse între 7 și 17 ani vor învăța să deseneze Caricaturi – Portret în 2 minute cu Maestrul Popa’S. The Caricature Show va continua pe parcursul weekend-ului.

De asemenea, Caricatura Belgiană Eurocartonale va fi Invitata de Onoare anul acesta, iar în cadrul conferinței vernisaj, Președintele Salonului Internațional, Antonio Calderon de Jesus, renumit critic internațional de artă, membru al AICA (Spania) va face retrospectiva celor mai semnificative opere expuse în cadrul Ediției Jubiliare alături de speakeri și invitați în sistem de conferință ZOOM, transmise live pe Facebook Stefan Popa POPA’S.

Speakeri internaționali ne onorează cu prezența: Giorgio Cegna, Rector al Uniglobus – PUSA University-Belle Arti, Assisi (Italia), Thomas Gallego Izquierdo Director Departament Arte Vizuale Satirice al Universității Alcala de Henares (Spania), Sully Frenandez, Președinta Asociației de Presa Ibero-Americana, Vladimir Kazanevsky renumit caricaturist din Kiev (Ucraina), Rudy Gheysens, Presedintele Asociației Caricaturiștilor Eurocartonale din Belgia, Ilya Katz, caricaturist din Tel Aviv (Israel), Tudor Banus (Franța), precum și alți invitați.

Mulțumim partenerilor noștri Iulius Town – Orașul Tău în parteneriat cu Fundația Popa’S, pentru organizarea acestei Ediții Jubiliare a Salonului Internațional într-un an cheie pentru Timișoara.

Curioși să descoperiți sutele de lucrări satirice de pe tot mapamondul? Expoziția vă va surprinde cu siguranță, fiind deschisă în perioada 13 octombrie – 30 octombrie la Iulius Town, Piața Consiliul Europei, nr. 2, Timișoara, în intervalul orar 10:00 – 22:00.

Mai multe detalii pe :

https://www.facebook.com/stefan.popapopas.oficial și

https://www.facebook.com/IuliusTownTM/

Categorii

Calea Aradului nr.119
300645 | Timișoara | România

Paul Moldovan: (0799) 943 441
Oana Alexa : (0724) 207 515