AVIZIER ELECTRONIC

Universitatea de Științele Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara a preluat conducerea Alianței Timișoara Universitară!

Luni, 25 septembrie 2023, Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara a preluat conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Ceremonia s-a desfășurat la Stațiunea Tinerilor Naturaliști – USVT, unde a avut loc reuniunea de lucru. În cadrul acesteia, au avut loc discuții pe secțiuni privind Alianța Timișoara Universitară și au fost prezentate viitoarele proiecte.

Prof.univ.dr. Cosmin Alin Popescu, rectorul Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, a declarat cu această ocazie: “Faptul că universitatea noastră a preluat conducerea ATU, este un moment special fără îndoială pentru Universitatea de Științele Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara și avem așteptări de la ceea ce urmează. Avem o agendă specială cu evenimentele pe care le vom pregăti pentru următorul an al activităților comune. La propunerile noastre, se vor adăuga altele și de la celelalte trei universități. Important este că avem din ce în ce mai multe activități comune în Centrul Universitar Timișoara, fie că sunt cu caracter social, educativ, cultural sau în zona cercetării-inovării, inclusiv în zona de promovare și internaționalizare a celor patru universități de stat din Timișoara”.

Alianța Timișoara Universitară este o platformă de colaborare universitară locală, cu format unic în România, care facilitează cooperarea dintre Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeş” din Timișoara, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea de Ştiinţele Vieţii “Regele Mihai I” din Timişoara.

Obiectivul principal al alianței este punerea la dispoziția comunității a competențelor și expertizei pe care cele patru universități timișorene le au în domeniul educației, cercetării științifice, inovării și dezvoltării, precum și în zona creației artistice și performanței sportive.

Categorii

Calea Aradului nr.119
300645 | Timișoara | România

Paul Moldovan: (0799) 943 441
Oana Alexa : (0724) 207 515