AVIZIER ELECTRONIC

Ziua Câmpului de Cercetare și Dezvoltare 2023, 9 iunie 2023, Lovrin

Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin în parteneriat cu Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisești” (ASAS) și Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, au organizat în data de 9 iunie 2023, ediția a VIII-a a Zilei Câmpului de Cercetare și Dezvoltare 2023, la care au participat fermieri din Timiș, Arad și Caraș-Severin. La deschiderea evenimentului au luat cuvântul conf.univ. Marinel Horablaga, directorul general al SCDA Lovrin, prof.univ.dr. Valeriu Tabără, președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisești”, prof.univ.dr. Alin Cosmin Popescu, rectorul Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, Sorin Gabriel Ionescu, subprefectul județului Timiș și Darius Georgiu, vicepreședinte Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş.

De asemenea, au fost prezenți și reprezentanții Direcției Agricole Județene Timiș, prin dr.ing. Simona Jurca, Nicolae Tritean, directorul SCDA Turda – Cluj, directorul DAJ Arad, Ioan Martin.

Ziua Câmpului de Cercetare și Dezvoltare este un eveniment special de demonstrații, discursuri și alte activități, organizate pe parcursul unei zile pentru a promova noi practici și a aduce recunoaștere fermierilor și lucrătorilor agricoli de succes.

Rectorul Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, prof.univ.dr. Alin Cosmin Popescu, a atras atenția că educația la nivel academic este alături de cercetarea agricolă desfășurată la SCDA Lovrin. ”În această perioadă, la SCDA Lovrin, pot spune că există cea mai bună colaborare între educație și cercetare și suntem doar la început. Este o chestiune de normalitate. Dascălii din universitate fac cercetare la SCDA Lovrin, iar studenții vin pentru a face practică și a vedea ce ceea ce se întâmplă în laboratoare si pe câmpurile experimentale. În acest context, trebuie să atragem atenția că cercetarea agricolă nu mai face parte din securitatea alimentară, ci o putem trece în zona securității naționale”, a precizat prof.univ.dr. Alin Cosmin Popescu. Există o colaborare foarte bună între cele patru universități de științe agricole din România cu Academia de Științe Agricole și Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisești”.

Categorii

Calea Aradului nr.119
300645 | Timișoara | România

Paul Moldovan: (0799) 943 441
Oana Alexa : (0724) 207 515