AVIZIER ELECTRONIC

ATELIERE ORGANIZATE DE FACULTATEA DE INGINERIE ȘI TEHNOLOGII APLICATE LA ROMANIAN SCIENCE FESTIVAL 2023!

Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate organizează următoarele ateliere la Romanian Science Festival 2023:

1. Celula – microuniversul viețiiatelier de genetică, microbiologie și inginerie genetică

În cadrul atelierului vor fi desfășurate activități practice necesare observării componentelor din celulă cu rol în ereditate, vizualizarea cromozomilor, analize citogenetice referitoare la diviziunea celulară și a unor aberații cromozomiale la plante, evidențierea prezenței genelor specifice pentru anumite caractere, vizualizarea unor specii bacteriene întâlnite frecvent în organismul uman, izolarea și examinarea microscopică a bacteriilor simbiotice din nodozități, tehnica de inițiere a unei culturi “in vitro” folosind explante provenite de la diferite specii de plante, germinarea semințelor pe mediu artificial de cultură ”in vitro”, aclimatizarea plăntuțelor la mediul natural.

2. Atelier de aranjamente florale

În cadrul atelierului vor fi realizate mici cutiuțe cu flori utilizând burete floral, verdeață, material floricol și accesorii.

3. Studiul lemnului- atelier de silvicultură

În cadrul atelierului vor fi prezentate eșantioane de lemn pentru determinarea anumitor specii de lemn, caracteristicile lemnului și modul de utilizare a lemnului.

Se vor fi desfășura activități practice pentru determinarea vârstei arborilor folosind rondele de lemn și carote de sondaj, măsurarea creșterilor.

4. Atelier de degustare fructe și analize senzoriale ale fructelor

Vă așteptăm cu drag sâmbătă 27 mai, în intervalul 11.00 – 17.00!

Categorii

Calea Aradului nr.119
300645 | Timișoara | România

Paul Moldovan: (0799) 943 441
Oana Alexa : (0724) 207 515