AVIZIER ELECTRONIC

VIZITA REPREZENTANȚILOR CLUBURILOR DE ROBOTICĂ DIN VALEA JIULUI LA UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚELE VIEȚII “REGELE MIHAI I” DIN TIMIȘOARA.

În ultimii ani, cluburile de robotică din Valea Jiului reprezintă fanionul Văii Jiului cu privire la tranziția justă de la cărbune, demonstrând că diversificarea economiei se poate realiza doar prin apelul la noile tehnologii. Pentru că depășește limitele programelor școlare uzuale, colegiile din zonă au sprijinit accesul echipelor de robotică la programe non-formale și informare de învățare, constituite acum în programul : Robotics Valley. Programul de robotică din Valea Jiului s-a calificat între cei 61 de finaliști, din 1450 de aplicații primite pentru premiile New European Bauhaus: beautiful, sustainable, together. Puteți să îi ajutați votând aici: https://prizes.new-european-bauhaus.eu/finalists.

Pentru promovarea activităților lor și pentru a dezvolta cooperarea cu centrul regional – Timișoara, reprezentanții echipelor de robotică RO 063 Wafy (Taian Adrian, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” Petrila) și AlphaBit (Isac Diana, Colegiul Național “Mihai Eminescu” Petroșani) au vizitat vineri, 12 mai, Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara.

Ne bucurăm să sprijinim inițiativa elevilor, care ca scop tranziția de la o economie în declin și poluantă, la una ecologică și inovatoare, în care rolul femeilor este mai vizibil, iar tinerii decid viitorul. Scopul este ambițios, este de a dezvolta abilități în domeniul roboticii, al finanțelor, al sustenabilității și al cetățeniei în rândul elevilor, în cadrul multidisciplinar, inter-generațional și participativ al unui centru de robotică și al diferitelor activități educaționale și de co-creare, care vor fi utilizate ulterior pentru a dezvolta o zonă urbană atractivă, sustenabilă și favorabilă incluziunii.

 

Categorii

Calea Aradului nr.119
300645 | Timișoara | România

Paul Moldovan: (0799) 943 441
Oana Alexa : (0724) 207 515