AVIZIER ELECTRONIC

UrbanLab For Green Cities Timișoara 2023, 21-23.04.2023

Echipele Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, ce au participat la concursul UrbanLab For Green Cities Timișoara 2023, desfășurat în perioada 21-23.04.2023, au avut următoarele propuneri:
Echipa formată din studenții Mihali Marieta-Ștefania, studentă anul IV specializarea Silvicultură, Ludwig Annemaria, studentă anul III specializarea Zootehnie și Iuhasz Crisitian Andrei, student master anul I Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate, au susținut un proiect antreprenorial cu titlul – Acoperișul verde.
Echipa formată din Alin Neag, student anul I specializare Horticultură și șef lucrări Dr. Monica Ocnean, în calitate de președinte al Societății Antreprenoriale Studențești, au susținut un proiect antreprenorial cu titlul – Grădina urbană, proiect ce a câștigat locul I la concursul UrbanLab For Green Cities Timișoara 2023, un concurs de idei pentru un oraș mai sustenabil.

Ideea căștigătoare a fost realizarea un spațiu indoor (o structură modulară închisă) situat direct în parcarea supermarket-ului, spațiu în care se cultivă diferite sortimente de ciuperci comestibile și toată producția este achizitionată de supermarket-ul respectiv.
Soluția propusă de echipa #USVT este una sustenabilă, cu un impact pozitiv pentru mediu, generând o amprentă de carbon minimă. De asemenea, impactul pentru om este unul pozitiv, aceasta având ca propunere de afacere cultivarea unui sortiment mai diversificat de ciuperci comestibile, proaspete, recoltate chiar în ziua achiziției lor. Următorul pas al echipei căștigătoare este partea de cercetare făcută împreună cu cadrele didactice specializate din universitate pentru găsirea celor mai pretabile soiuri de ciuperci.
De asemenea, ideea căștigătoare urmează să fie prezentată și sectorului de retail local pentru a se găsi un partener potrivit care să asigure spațiul fizic necesar și preluarea producției cultivate.

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara prin Societatea Antreprenorială Studențească promovează și susține inițiativele antreprenoriale ale studenților și încurajează activ participarea la astfel de evenimente și concursuri.
Studentul nostru Alin Neag este beneficiarul unei burse private în valoare de 1.000 euro, acordată proiectului câștigător.
Felicitări și suntem convinși că acesta este doar un pas pe calea antreprenoriatului!

Categorii

Calea Aradului nr.119
300645 | Timișoara | România

Paul Moldovan: (0799) 943 441
Oana Alexa : (0724) 207 515