AVIZIER ELECTRONIC

“Ziua Cânepii – Cânepa, plantă cu utilizări multiple – 2022” – S.C.D.A. Lovrin, vineri 29 iulie 2022

 

Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Lovrin, în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Regele Mihai I al României” din Timișoara, va organiza vineri, 29 iulie 2022, evenimentul aflat la a II-a ediție “Ziua Cânepii – Cânepa, plantă cu utilizări multiple – 2022”.

Evenimentul reunește specialiști din domenii diverse, interesați de beneficiile și oportunitățile oferite de cultivarea și valorificarea cânepii industriale în România. În cadrul evenimentului vor lua cuvântul Conf. Dr. Horablaga Marinel Nicolae, director S.C.D.A. Lovrin, Prof. Dr. Ing. Valeriu Tabără, președintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şiseşti”, Prof Dr. Ing Imbrea Florinel, decan al Facultății de Agricultură din Timișoara, membri ai Clusterului Caneparo din care SCDA Lovrin face parte.

Vor fi abordate teme diverse, de la prezentarea condițiilor privind autorizarea cultivării cânepii (Direcția Agricolă Timiș), procesarea industrială a cânepii (firma olandeză Hempflax Sebeș), până la utilizarea cânepii în medicină și farmacie (Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara) și implicații în combaterea drogurilor (Serviciul Antidrog B.C.C.O. Timiș).

Evenimentul se va desfășura în Sala de evenimente a S.C.D.A. Lovrin, începând cu ora 10.00, va include și o vizită în câmpurile de ameliorare ale Laboratorului de ameliorare a cânepii de la SCDA Lovrin.

Categorii

Calea Aradului nr.119
300645 | Timișoara | România

Paul Moldovan: (0799) 943 441
Oana Alexa : (0724) 207 515