AVIZIER ELECTRONIC

Workshop ”Banat Green Deal”, 25 mai 2022

În data de 25 mai 2022, începând cu ora 9, în Sala de Conferințe a USAMVB Timișoara se va desfășura workshopul ”Banat Green Deal”, organizat în cadrul proiectului ”Banat Green Deal – Educație și cercetare în contextul transformării digitale și ecologice a agriculturii în Regiunea Banat și Baden-Württemberg – spre eficiența resurselor și reziliență”.

Proiectul derulat în perioada 2021-2022 de către Universitatea din Hohenheim  – lider de proiect, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” din Timișoara, Universitatea din Nürtingen-Geislingen, DEULA Baden-Württemberg gGmbH, Madora GmbH și Centrul Româno-German de Pregătire și Perfecționare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg, cu sprijin financiar din partea Ministerului de Stat din Baden-Württemberg, are scop general de a combina implicarea anterioară a Baden-Württemberg în Centrul Româno-German de Pregătire și Perfecționare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg, România, cu o strategie de dezvoltare durabilă pentru sectorul agricol din Banatul românesc și regiunile învecinate, prin creșterea volumului de cunoștințe profesionale și universale, diversificarea abilităților cu impact asupra carierei, obținerea de perspective, dobândirea unui nivel/statut de alfabetizare digitală, precum și a competenței culturale și deschiderea de noi orizonturi în domeniul agricol.

Obiective:

  1. Atingerea unui nivel mai înalt de conștientizare și competență în ceea ce privește provocările actuale și viitoare ale agriculturii, cu accent pe adaptarea și atenuarea schimbărilor climatice, conversia ecologică, transformarea digitală, menținerea fertilității solului, a resurselor de apă și integrității mediului, precum și aspecte economice și culturale.
  2. Consolidarea și dezvoltarea în continuare a abilităților tehnice, informaționale și comunicative pentru a permite utilizarea tehnologiei, platformelor și aplicațiilor înalte în activitățile agricole, precum și pentru a promova formarea și participarea activă la sistemele de cunoaștere, inovare și informație agricolă (AKIS).
  3. Demonstrații practice și instruire prin e-learning.
  4. Îmbunătățirea rețelelor cu partenerii naționali și internaționali de cercetare științifică și educație pentru a asigura etapele de dezvoltare ulterioare ale centrului de pregătire din Voiteg, drept centru de formare profesională în vestul României.

Cursul „Agricultura responsabilă pentru lumea noastră comună” organizat în cadrul Proiectului Banat Green Deal a vizat transferul de cunoștințe și experiență către comunitatea de fermieri din regiunea Banatului, România și alte părți ale lumii. Provocările actuale și viitoare, precum conversia ecologică și transformarea digitală a producției agricole, dar și aspectele sociale, economice și culturale vor fi abordate transcendând tiparele predominante. Cunoștințele inovatoare și relevante provenite din proiecte de practică, experimente, cercetare sau dezvoltare în întreaga Europă sunt implementate într-un format de instruire pentru participanții interesați.

Categorii

Calea Aradului nr.119
300645 | Timișoara | România

Paul Moldovan: (0799) 943 441
Oana Alexa : (0724) 207 515